alt alt alt

Jadłopis

Domowe posiłki przygotowywane z naturalnych produktów, z uwzględnieniem sezonowych bogatych w witaminy warzyw i owoców, Dzieciom z alergiami pokarmowymi oraz specjalnymi wymaganiami żywieniowymi podajemy posiłki zgodnie z zaleceniami lekarza i rodziców.

W przedszkolu przekazujemy dzieciom wiedzę na temat zdrowego żywienia. Dzieci codziennie otrzymują świeże owoce oraz warzywa, są zachęcane do próbowania nowych potraw, które samodzielnie wykonują podczas zajęć kulinarnych „Kuchcikowo”.

Uczymy dobrych manier przy stole.

 

 

Poniedziałek 10.12.18.
Śniadanie Szwedzki stół: chleb zytni, razowy z masłem, rukola, pomidor,polędwica z indyka, sałatka jarzynowa, powidła, twarożek, herbata z cytryna i imbirem.
Obiad

Kapuśniak ze słodkiej kapusty, filet kurczaka w płatkach kukurydzianych, ziemniaki puree, surówka,  kompot.

Podwieczorek Babka, tosty z serem i szynką, mandarynki, herbatka.

 

Wtorek 11.12.18.
Śniadanie Szwedzki stół: Bułka żytnia,  razowa z masłem ,sałata zielona, ryba w pomidorach, ogórek zielonym, pasztet z pieczonego mięsa, , herbatka owocowa, kakao.
Obiad Zupa z soczewicy, spaghetti z groszkiem, makaron razowy, kompot.
Podwieczorek Ciasteczka francuskie z jabłkiem i cynamonem, chrupki kukurydziane,  herbatka jesienna.

 

Środa 12.12.18.
Śniadanie Szwedzki stół:chleb żytni razowy z masłem, kiełbaska krakowska, pomidor, paseczki zielonego ogórka, powidła,  herbata z miodem
Obiad Zupa pomidorowa z makaronem, placki ziemniaczane ze śmietaną   woda mineralna z cytryną
Podwieczorek Jogurt naturalny z zmiksowanymi owocami, ciasteczka maślane,   herbatka miętowa.
01.11.17.
Czwartek 13.12.18.
Śniadanie Szwedzki stół: bułka żytnia, razowa z masłem,polędwica sopocka,  pomidor z szczypiorkiem, dżem, herbata owocowa.
Obiad Rosolnik, strogonoff drobiowy z kluskami, buraki, kompot.
Podwieczorek Chałka maślana z miodem lub serkiem waniliowym z rodzynkami, herbatka z cytryna i imbirem .

 

Piątek          

       

14.12.18.

Śniadanie Szwedzki stół: płatki kukurydziane, musli z suszonymi owocami z mlekiem, pasta z makreli, powidła, twarożek,  herbatka.
Obiad

-.

Podwieczorek

-.