alt

Jadłopis

Domowe posiłki przygotowywane z naturalnych produktów, z uwzględnieniem sezonowych bogatych w witaminy warzyw i owoców, Dzieciom z alergiami pokarmowymi oraz specjalnymi wymaganiami żywieniowymi podajemy posiłki zgodnie z zaleceniami lekarza i rodziców.

W przedszkolu przekazujemy dzieciom wiedzę na temat zdrowego żywienia. Dzieci codziennie otrzymują świeże owoce oraz warzywa, są zachęcane do próbowania nowych potraw, które samodzielnie wykonują podczas zajęć kulinarnych „Kuchcikowo”.

Uczymy dobrych manier przy stole.

 

 

Poniedziałek 26.02.18.
Śniadanie Chleb żytni, razowy z masłem,sałata, szynka drobiowa, zielony ogórek, szczypiorek, ser zółty, powidła, herbata z cytryną i miodem, kakao.
Obiad

Zupa ogórkowa, makaron z sosem bolońskim z pomidorami,  kompot.

Podwieczorek Tosty razowe z szynką, serem, papryką, jabłka, herbatka z owocami.

 

Wtorek 27.02.18.
Śniadanie Szwedzki stół: Chleb żytni, mieszany z masłem, sałata zielona, pasta z kiełbasy, pomidor,ser topiony, powidła,herbatka owocowa, kakao.
Obiad Krupnik, pulpeciki w sosie koperkowym, ziemniaki, marchewka gotowana,  sok malinowy.
Podwieczorek Kuchcikowo deser: jabłka w cieście naleśnikowym, banan,   herbatka z cytryną.

 

Środa 28.02.18.
Śniadanie Szwedzki stół:bułka żytnia, razowa z ziarnami, schab,  papryka czerwona, sałata zielona, ser śmietankowy, herbata z miodem
Obiad Pomidorowa z makaronem, placki ziemniaczane z dżemem,  woda mineralna z cytryną
Podwieczorek Ryż z prażonymi jabłkami i cynamonem,  herbatka z maliną.
01.11.17.
Czwartek 01.03.18.
Śniadanie Szwedzki stół: Chleb żytni, razowy z masłem,szynka wieprzowa, ser śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem, powidła, herbata z miodem.
Obiad Kapuśniak, kotlet drobiowy, ziemniaki, sos, surówka, woda mineralna
Podwieczorek Kaszka manna z prazonymi jabłkami i cynamonem,  jabłka herbata z miodem i cytryną

 

Piątek          

       

02.03.18.

Śniadanie Szwedzki stół: Chleb żytni, mieszany z masłem, płatki owsiane z mlekiem, suszone owoce, pasta jajeczna,  powidła śliwkowe, herbata z miodem
Obiad

Zupa kalafiorowa, makaron z serem na słodko, kompot.

Podwieczorek

Bagietka z masłem serkiem naturalnym, szczypiorkiem, zielonym ogórkiem,  herbatka z jeżyną.