alt alt

Jadłopis

Domowe posiłki przygotowywane z naturalnych produktów, z uwzględnieniem sezonowych bogatych w witaminy warzyw i owoców, Dzieciom z alergiami pokarmowymi oraz specjalnymi wymaganiami żywieniowymi podajemy posiłki zgodnie z zaleceniami lekarza i rodziców.

W przedszkolu przekazujemy dzieciom wiedzę na temat zdrowego żywienia. Dzieci codziennie otrzymują świeże owoce oraz warzywa, są zachęcane do próbowania nowych potraw, które samodzielnie wykonują podczas zajęć kulinarnych „Kuchcikowo”.

Uczymy dobrych manier przy stole.

 

 

Poniedziałek 20.01.20.
Śniadanie        

 

Szwedzki stół: chleb żytni, razowy z masłem, szynka z indyka, sałata zielona, ,  pomidor, szczypiorek,  twaróg , powidła, herbata z cytryną, miodem i imbirem.

Obiad

Zupa z fasolki szparagowej, kotlet z kalafiora, ziemniaki, marchewka gotowana,  kompot domowy, (1,7,9)

Podwieczorek

Chałka maślana z powidłami lub serkiem waniliowym, pomarańcze, herbatka z cytryną.

Wtorek 21.01.20.
Śniadanie Szwedzki stół: chleb żytni, razowy z masłem, kiełbaska żywiecka, ogórek zielony,  ryba w pomidorach,  powidła,  herbata z maliną.
Obiad Kapuśniak na mięsku z zieloną pietruszką, gulasz drobiowy z warzywami, kasza pęczak, ogórek kiszony,    kompot domowy (1,9).
Podwieczorek Serek waniliowy z bakaliami, biszkopty, jabłuszka,  herbatka.
Środa 22.01.20.
Śniadanie Szwedzki stół: bułka żytnia, razowa z masłem,, pasztet z indyka,  pomidor z cebulką i śmietaną,  powidła, twarożek z rzodkiewką, herbata z maliną.
Obiad Zupa z ciecierzyce, leczo z ryżem,   woda mineralna z cytryną (1, 7, 9)
Podwieczorek Ciasto czekoladowe z jabłkiem, banan,  woda z cytryną.
 
Czwartek 23.01.20.
Śniadanie Szwedzki stół: chleb  żytni, razowy z masłem, kiełbaski z indyka, sałata zielona,  sałatka jarzynowa, pomidor, powidła, herbata,
Obiad Krem z zielonego groszku z makaronem, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka,   kompot domowy (1, 3, 7,9).
Podwieczorek Jogurt naturalny z owocami,, krakersy,  herbatka z pigwą.

 

Piątek       

24.01.20.
Śniadanie Szwedzki stół: płatki kukurydziane, musli zalewane mlekiem, chleb żytni z masełkiem, pasta z makreli, powidła, herbatka z cytryną (5,3) .
Obiad

-

Podwieczorek

-

 


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0