alt

Jadłopis

Domowe posiłki przygotowywane z naturalnych produktów, z uwzględnieniem sezonowych bogatych w witaminy warzyw i owoców, Dzieciom z alergiami pokarmowymi oraz specjalnymi wymaganiami żywieniowymi podajemy posiłki zgodnie z zaleceniami lekarza i rodziców.

W przedszkolu przekazujemy dzieciom wiedzę na temat zdrowego żywienia. Dzieci codziennie otrzymują świeże owoce oraz warzywa, są zachęcane do próbowania nowych potraw, które samodzielnie wykonują podczas zajęć kulinarnych „Kuchcikowo”.

Uczymy dobrych manier przy stole.

 

 

Poniedziałek 15.10.18.
Śniadanie Szwedzki stół: chleb żytni, razowy z masłem, sałata zielona, ser żółty, pasztet z drobiu z pieczarkami, pomidor, sczypiorek, powdła, kawa inka , herbata z cytryną.
Obiad

Zupa ogórkowa, gulasz wieprzowy z warzywami, kasza pęczak ,kompot z jabłek

Podwieczorek Budyń z owocami, chrupki kukurydziane,  woda z cytryną  i miętą.

 

Wtorek 16.10.18.
Śniadanie Szwedzki stół: Bułka żytnia,  razowa z masłem ,sałata zielona, polędwica drobiowa, sałatka  z pomidora, , serek topiony, powidła , herbatka owocowa, kakao.
Obiad Zupa z kalarepki, filet z kurczaka w panierce serowej, ziemniaki, gotowane warzywa,   kompot domowy.
Podwieczorek Tosty z żółtym serem, szynka, papryką, jabłko,  herbatka z cytrynką.

 

Środa 17.10.18.
Śniadanie Szwedzki stół:chleb żytni razowy z masłem, kiełbaski z szynki,  ogórek małosolny, serek biały z szczypiorkiem,  powidła śliwkowe , herbata z miodem
Obiad Kapuśniak ze słodkiej kapusty, leczo z ryżem,  woda mineralna z cytryną
Podwieczorek Bułeczki maślane z powidłami, gruszka,   lemoniada cytrynowa z miętą.
01.11.17.
Czwartek 18.10.18.
Śniadanie Chleb żytni, razowy z masłem, schab pieczony,  sałata zielona, pomidor, papryka, twarożek z szczypiorkiem,  powidła, herbata z cytryną, kakao, mleko.
Obiad Zupa ziemniaczana, pulpety drobiowe w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka,   kompot domowy.
Podwieczorek Serek waniliowy z truskawkami, chlebek ryzowy,  herbatka z pigwą.

 

Piątek          

       

19.10.18.

Śniadanie Płatki kukurydziane, owsiane, suszone owoce, ryba w pomidorach,  serek naturalny z rzodkiewką, herbatka cytrynowa.
Obiad

Barszcz z makaronem, paluszki rybne, ziemniaki, surówka, kompot jesienny.

Podwieczorek

JRogaliki drożdżowe z powidłami, wypiek własny,  herbatka miętowa z cytryną.