alt

Jadłopis

Domowe posiłki przygotowywane z naturalnych produktów, z uwzględnieniem sezonowych bogatych w witaminy warzyw i owoców, Dzieciom z alergiami pokarmowymi oraz specjalnymi wymaganiami żywieniowymi podajemy posiłki zgodnie z zaleceniami lekarza i rodziców.

W przedszkolu przekazujemy dzieciom wiedzę na temat zdrowego żywienia. Dzieci codziennie otrzymują świeże owoce oraz warzywa, są zachęcane do próbowania nowych potraw, które samodzielnie wykonują podczas zajęć kulinarnych „Kuchcikowo”.

Uczymy dobrych manier przy stole.

 

 

Poniedziałek 16.07.06.18.
Śniadanie Szwedzki stół: chleb żytni, razowy z masłem, sałata zielona, polędwica tradycyjna, pomidor z szczypiorkiem, serek biały z rzodkiewką, kawa inka, , herbata z cytryną.
Obiad

Zupa krupnik, ryż z sosem smietankowym z kurczakiem i warzywami, woda mineralna z cytryną

Podwieczorek Budyń smietankowy z malinami i borówkami, ciasteczka owsiane,  woda z cytryną, miętą.

 

Wtorek 17.07.18.
Śniadanie Szwedzki stół: Bułka żytnia,  razowa z masłem ,kiełbaski z indyka, sałatka jarzynowa, zielony ogórek, serek śmietankowy,  herbatka owocowa, kakao.
Obiad Zupa ogórkowa, pulpeciki wieprzowe w sosie porowym, ziemniaki, surówka,   kompot.
Podwieczorek Koktajl Mango Lassi, chlebek ryżowy, arbuz, lemoniada cytrynowa.

 

Środa 18.07.18.
Śniadanie Szwedzki stół:chleb żytni razowy z masłem, szynka drobiowa, ogórek małosolny, ser żółty, dżem truskawkowy , herbata z miodem
Obiad Krem z kalafiora, makaron z sosem pomidorowym i warzywami,    woda mineralna z cytryną
Podwieczorek Tosty z szynką, zółtym serem, papryką, warzywne przekąski,  lemoniada cytrynowa z miętą.
01.11.17.
Czwartek 19.07.18.
Śniadanie Chleb żytni, razowy z masłem, szynka krakowska, pomidor, rzodkiewka, twarożek z zielonym ogórkiem,  powidła, herbata z cytryna, kakao, mleko.
Obiad Ognisko z kiełbaskami, bułka z masełkiem, sałatka, kompot.
Podwieczorek Ciasto drożdżowe z malinami, lody, lemoniada arbuzowa.

 

Piątek          

       

20.07.18.

Śniadanie Płatki kukurydziane, owsiane, suszone owoce, makrela w zalewie z pomidorów, serek naturalny z szczypiorkiem, herbatka cytrynowa.
Obiad

Zupa ziemniaczana, szare kluski z cebulka, kapusta gotowana, komot.

Podwieczorek

Bułeczki razowe z warzywami, brzoskwinie ciasteczkowe, arbuz, herbatka miętowa z cytryną.